Referencia videó - Metálplaszt Fém-és Műanyagipari Kft.

Esettanulmányok

MetálPlaszt Fém- és Műanyagfeldolgzó Kft.

Dyntell által nyújtott megoldás a fennálló problémákra:

  • Teljes körű lefedettség
  • Mobil eszközös készletgazdálkodás és termelés
  • Selejtek megfigyelése, kezelése
  • Vevői igények, előrejelzések karbantartása

Részletes bemutató letöltése  Esettanulmány letöltése - METÁLPLASZT Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft.

 

F.M.F. Fém- és Műanyagfeldolgzó Kft.

Dyntell által nyújtott megoldás a fennálló problémákra:

  • Adminisztratív feladatokra fordított idő jelentős csökkentése
  • Gyártott termékek pontos nyomonkövetése
  • Projektmenedzsment a hatékonyságért
  • Gyártási folyamat hatékonyságának növelése mobil eszközökkel
  • Hasznosítható hulladék kezelése

 Részletes bemutató letöltése  Esettanulmány letöltése - F.M.F. Fém- és Műanyagfeldolgozó Kft.

ERP rendszer többszintű termeléstervezés, kapacitásterv

Többszintű termeléstervezés, kapacitásterv

Termelés tervezés több fázisra bontása lehetővé teszi, hogy előre meg tudja becsülni a szükséges kapacitásokat, kooperációs igényeket. A tervezési felületek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy információkat szerezzünk további lehetséges alternatívákkal kapcsolatban. A funkciók célja, hogy a termelés rugalmas legyen, és a megfelelő erőforrások mindig optimálisan álljanak rendelkezésre. A tervezés egyik legnagyobb előnye, hogy oda-vissza is képes számolni az adatokkal. A kiinduló pont tetszőleges, tehát bármely összetevőre ki tudjuk számolni a szükségletet (gépidő, humán erőforrás, anyag diszpozíció stb.).

A durva és finom tervezési szint segíti a gyártást az erőforrások optimális kihasználásában, valamint a megfelelő beszerzés előkészítését (munkaerő, nyersanyag, szerszámok). A gyártó cégek egyedisége és az egyéni technológia miatt a gyártás mindig személyre szabottan kerül kialakításra.

A megfelelő paraméterezést követően akár egy évre előre is láthatóak a kapacitások. Ettől eltérő gyártási metódus esetén a napi szintű ad hoc gyártások kezelése is könnyebbé válik.

Az előkalkulációt az ajánlatadáskor az értékesítők látják, így képesek rövid idő alatt és pontosan kiszámolni a gyártási önköltségeket, valamint az elvárt árrést, fedezetet, profitot.

Vállalatirányítási rendszer valós idejű gyártási információk

Valós idejű gyártási információk

A gyártás során keletkezett információkat számos módon lehet gyűjteni. A rendszerfelmérés során kerül megállapításra, hogy milyen típusú gyártási lejelentés alkalmazása lesz megfelelő és célravezető, például lehet azonnali beépülő hibrid rendszer, vonalkód vagy RFID alapú kézi lejelentés, vagy az utólagos lejelentés valamelyik formája. Ahhoz, hogy optimális gyártást hozzunk létre, a megfelelő lejelentési módozatot vagy módozat-együttest kell alkalmaznunk. A gyártásban lévő termékek legfőbb számait, statisztikáit bárhonnan, akár egy tabletről is nyomon követheti. A Dyntell ERPfolyamatosan számítja a gyártási kapacitásokat a jelen idejű adatokból, így valós időben nyomon tudja követni, hogy mekkora a szabad kapacitás, és ez hogyan változik. Ugyanez igaz az alapanyag felhasználásra, valamint a munkaerő és gépkihasználtságra is.

A vizuális megjelenítés akár a gyárban, akár az Ön irodájában is lehetséges például egy ügyfél részére prezentációs céllal, így könnyedén bemutathatók a folyamatok a gyárban. A felület dinamikus és lefúrható, így bizonylat szinten is végezhető a nyomonkövetés.

Feliratkozás referencia-látogatásra

Az utókalkuláció során nemcsak a projekt egészére számolja ki a Dyntell ERP a pénzügyi számokat

Elő- és utókalkuláció

Az előkalkulációs számítás lehet közvetett és közvetlen szinten meghatározható. Az értékesítők az ajánlatadás során pontosan ki tudják számolni a fedezetet, az árrést és az elvárt profitot a kapacitásterv figyelembevételével. A közvetlen önköltségszámítás figyelembe veszi a forrásjegyzékben (lásd még: darabjegyzék, receptúra, gyártási jegyzék stb.), valamint a cikktörzsben fellelhető összes információt. Ezek az adatok minden projekt vagy gyártási megrendelésre külön-külön kerülnek letárolásra, mely könnyen előhívható és összevethető az utókalkulációval.

Az utókalkuláció során nemcsak a projekt egészére számolja ki a Dyntell ERP a pénzügyi számokat, hanem a félkész szintekre is. Így láthatja, hogy egyes helyeken veszteséget vagy nyereséget termel a projekt. Az utókalkuláció során nagy szerepe van a lejelentéseknek, hiszen ez alapján kapjuk meg a konkrét és korrekt, valós gyártási költséget, mely összehasonlításra kerül az előkalkulációs adatokkal. Ezek az adatok grafikusan, terv-tény adatként is ábrázolhatók, melyek megmutatják, hogy a gyártás trendje hogyan alakul.

Korrekt nyilvántartási készletérték számítás

A gyártás során keletkezett késztermék nyilvántartásba vétele korrekt önköltségi áron kerül be a raktárba és a könyvekbe, figyelembe véve a jogszabályi háttereket is. A Dyntell ERP támogatja a megszokott készletre vételi árazásokat, továbbá a napi főkönyvi feladás a felhasználó meglévő könyvelő rendszerébe vagy a saját Dyntell.Accounting könyvelő rendszerünkbe sem jelent akadályt. A készletérték számítás rugalmassága abban rejlik, hogy a felmerülő beépülő és szétosztandó költségeket adott zárási időszakon belül, a beérkezett bizonylat alapján a rendszer visszamenőlegesen is képes kiszámolni, így a már készletre vett és lekönyvelt adatok újraszámolódnak az utolsó zárt időponttól.

A Dyntell vállalatirányítási rendszere képes kezelni minden külső helyszínen történő gyártás nyilvántartása során felmerülő tényezőt

Kooperációs tevékenység támogatása

A Dyntell képes kezelni minden külső helyszínen történő gyártás nyilvántartása során felmerülő tényezőt, legyen szó átadott alapanyagról, közösen birtokolt gépről, bérszerszámról, kölcsönzött kollégákról stb.  A kooperációs tevékenység adatai a rendszerbe visszavezetve bekerülnek az utókalkulációs alapba. A kapacitástervezés során is képesek vagyunk számolni a kooperációs lehetőségekkel, amennyiben ezt a körülmények lehetővé teszik. A kezelés stabil és könnyen paraméterezhető belföldi vagy külföldi kooperáció esetén is. A gyártástervezés során lehetőség van továbbá arra is, hogy több kooperációs partner variánst készítsünk, ezzel is kalkulálva a kapacitásokat és a költségeket.

Rugalmas forrásjegyzék, receptúra

A gyártás alapkövét rugalmasan kezelheti a Dyntell ERP-ben, legyen szó akár futószalagos, munkaállomásos vagy egyéb gyártásról, összeépülő vagy szétbomló technológiáról. A felparaméterezett forrásjegyzék képes kezelni a legbonyolultabb gyártást, legyen bármilyen mély, bármennyi félkész szint és művelet. A törzsadattár megfelelő használatával sok eddig kézi funkció kiváltható, így a gyártás adminisztrációs ideje is csökken. Kardinális pont egy projekt során a megfelelő törzsadattár, melyet újra kialakítani vagy migrálni is lehet, erről minden esetben a felmérés alapján közösen döntünk. A receptúrák könnyen másolhatók, verziózhatók, nem szükséges egy új művelet vagy helyettesítő alapanyag miatt a teljes adattörzs felvitele.

Selejtkezelés

A Dyntell ERP rendszerben a minőségszabályozási tevékenységek a termék (szolgáltatás) előállításának szerves részét képezik, beépülnek az előállítás folyamatába az anyaggazdálkodás (készletezés) szintjén, a gyártási folyamatok tervezési és követési szintjein, továbbá az értékesített termék (szolgáltatás) minőségének követési szintjein (például garanciális, szerviz, visszahívási esetek). Mindezzel összefüggésben rugalmasan alakítható ki a megfelelő céges selejtkezelési-politika (selejtokok, selejt-típusok, selejt raktárak, selejt-jelentések, selejt-minősítés, selejt-javítás stb.)

Vezetői műszerfal

A legfontosabb napi/heti kimutatásait mobil eszközről bárhonnan, bármikor valós időben megnézheti, sőt akár bizonylat szintig elmélyülhet bennük. A felhasználók külön-külön láthatják a számukra fontos információkat. Legyen szó a gyártásról, kereskedelemről, pénzügyről vagy ügyvezetésről, az információk akár valós időben is rendelkezésre állnak a választott területről, ezzel meggyorsul a döntéshozatal, valamint racionalizálódik a napi működés, hiszen a napi riportolások nagy részét a rendszer tartalmazza.

Feliratkozás referencia-látogatásra

Vállalatirányítási rendszer több telephely összehangolása

Több telephely összehangolása

A kapacitástervezés során számos telephely kapacitása és tudása felhasználható, így a gyártástervező törekedhet az optimális megoldásra. A törzsadatok feltöltése során ügyelni kell arra, hogy a telephelyek heterogén felépítését képes legyen figyelembe venni a Dyntell ERP rendszer. Ennek hatására a gyártási és fuvarköltségek is optimalizálhatók, valamint az erőforrás súlypontjának áthelyezése plusz kapacitás felszabadítására egy-egy lokalizált területen egyszerűbbé válik. A telephelyek költséghelyes elszámolása, valamint a vezetői információk megléte a telephelyeket képes összehasonlítani a kért és megegyezett paraméterek alapján (például termelékenység, fedezet, árrés, anyag felhasználás, selejt szint, munkaidő norma stb.).

Az ERP rendszer bármely ágából lehetőség van mobil irányba adatok lekérésére és bevitelére

Mobil megoldások

A Dyntell rendszer tervezése és fejlesztése során ügyeltünk a mobil megoldások beépítésére is. Az ERP rendszer bármely ágából lehetőség van mobil irányba adatok lekérésére és bevitelére, így mobilissá válik a szervezet a cég legkülönbözőbb területein is. Mobil megoldásaink biztosítják a helyfüggetlenséget és a gyors adatfeldolgozást, visszajelzést a tevékenység végzése során a raktárban, a gyártásban, a MEO-ban stb.

Elérhető verziók: klasszikus PDA - Win 6.0- ipari rendszerek, Android és iOS alkalmazások, vagy bármely platformon használható webes verzió (böngészőből elérhető felület).

A mobil rendszerekkel gyorsulnak a gyártás egyes folyamatai, valamint az adatfeldolgozás nem igényel többszörös adatfelvitelt.

Beépülő hibrid rendszerek

Gyártás során a termelő eszközökben keletkező adatok továbbítása a Dyntell rendszerbe megoldható, így nincs szükség emberi beavatkozásra, manuális adatbevitelre. A rendszer ilyen módon képes jelen időben megjeleníteni a gyártási információkat. Az adatok sebességének és pontosságának kérdése ezzel a megoldással megválaszolásra kerül. A gépeken tárolt adatok az ERP rendszerbe kerülve automatikusan vagy manuális jóváhagyást követően azonnal feldolgozásra kerülnek. A gyártás adminisztrációs ideje jelentősen csökken, valamint a hibázás és duplikált adatbevitel is nulla felé konvergál, így megszűntethető a papír alapú munkavégzés a gyárban.

A Dyntell ERP megoldásunk már meglévő azonosítási rendszerhez is képes csatlakozni

Azonosítások

A gyártási jelentések, valamint a sarzsos, LOT-számos, gyári számos azonosítás és visszakövetés is kezelhetővé válik. Bármilyen azonosító eszköz illeszthető a rendszerhez vonalkód, datamatrix, RFID, QR kód olvasásával. A Dyntell kezeli a felsorolt elemeket, generálja, beolvassa és feldolgozza a kapott információkat. A megfelelő azonosítás az anyagdiszpozíció, raktárkezelés, valamint a gyártáskövetés során is tartalmaz olyan adatokat, melyek tudatában pontosabb és költséghatékonyabb döntéseket képesek hozni az adott terület vezetői. A Dyntell ERP megoldásunk már meglévő azonosítási rendszerhez is képes csatlakozni, így nincs feltétlenül szükség egy projekt során ezek cseréjére.

Termékdíj

A törzsadatok paraméterezése során kerül kialakításra egy termékdíj törzs, mely segíti a felhasználót a különböző termékdíj-esetek megfelelő kezelésében. Megoldásunk megfelel a hatályos termékdíjra vonatkozó jogszabályi környezetnek, paraméterezhető a cég tevékenységének és termékdíj bevallási kötelezettségeinek megfelelően. Amennyiben esetleg külső céget vesznek igénybe a termékdíj bevallás elkészítéséhez, ekkor is jó választás ez a funkció, ugyanis segítségével gyorsan és pontosan kerülhetnek beküldésre a bevallások a hatóságokhoz.

A kapacitásterv során a szerszámok adataival is dolgozik az ERP rendszer

Szerszámkezelés

A folyamatos használat és nyomonkövetés adminisztrációját biztosítja ez a funkció. Pontosan regisztrálja az adott szerszám üzemidejét, a karbantartások elvégzését (karbantartási bizonylaton), éppen hol és kinél vagy melyik gépben van az eszköz. A rendszer rögzíti, mely projekthez mely szerszámot, ki mikor hova mozgatott. Egyes esetekben milliós nagyságrendű megtakarítás érhető el.  A kapacitásterv során a szerszámok adataival is dolgozik az ERP, ezért ennek a modulnak a használata tovább finomítja és hatékonyabbá teszi a gyártást. A kapacitástervezés fontos része a TMK, illetve a kötelező szervizek, melyek nyomonkövetését és az erre való figyelmeztetést a rendszer ellátja.

Feliratkozás referencia-látogatásra

Iratkozzon fel referencia-látogatásra, és nézze meg élőben a Dyntell ERP vállalatirányítási rendszer működését!

 

Feliratkozás referencia-látogatásra

A Dyntell.com süti (cookie) kezelési szabályzatát frissítettük. Sütiket a nagyobb felhasználói élmény érdekében, személyre szabott reklámok megjelenítéséhez és statisztikai adatok gyűjtése céljából használunk. Az elfogadom gombra kattintva engedélyezi a Dyntell.com-on és a hozzá tartozó aldomaineken a sütik használatát. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a sütiket, itt talál segítséget a beállításokhoz.