Megérkezett Közép-Magyarország és Budapest régióra a K+F pályázat

Megérkezett Közép-Magyarország és Budapest régióra a K+F pályázat. Már most óriási az érdeklődés, mindössze 5 milliárd forint a keret rá. A teljes hivatalos kiírást ide kattintva éri el: (https://www.palyazat.gov.hu/node/57453). Kivonatunkat pedig innen tudja letölteni:

GINOP éves fejlesztési keret LETÖLTÉS: Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VEKOP-2.1.1-15) (pdf)

Amennyiben aktuális a pályázat és szeretne személyes felvilágosítást, ötleteket, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

FRISS! GINOP pályázati menetrend tervezet

FRISS! A Magyar Közlönyben hivatalosan kiadásra került a pályázati menetrend tervezete, amit most az alábbi linkre kattintva azonnal le tud tölteni kötelezettség mentesen. A link a Magyar Közlöny aktuális oldalait mutatja, így biztosítjuk, hogy nem kitaláció és szenzáció hajhászat.

GINOP éves fejlesztési keret LETÖLTÉS: GINOP éves fejlesztési keret (pdf)

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van, ide kattintva felveheti velünk a kapcsolatot, munkatársunk a lehető leghamarabb válaszolni fog Önnek.

K+F pályázatok és a Dyntell

Mi a Dyntellnél hiszünk abban, hogy az igazi fejlődés és eredmény az innovációból adódik. Az elmúlt években szerzett kompetenciák, K+F+I projektek tapasztalatai alapján biztosan állíthatjuk, hogy komoly értéket tudunk teremteni. A jelenlegi prototípus pályázatra igen sok ötlet érkezett eddig is, melyek támogathatók lesznek mint prototípusfejlesztés.

A Dyntell nem csupán az ötletekben segít, de a GINOP 2015-2.1.7-15 prototípus pályázat megírásában is az ország legjobb pályázatírói állnak rendelkezésre.

A GINOP 2015-2.1.7-15 pályázat keretében egy prototípusfejlesztés projekt esetén a támogatási összeg minimum 10 millió Ft, maximum 50 -130 millió forint között lesz és az alábbi innovatív projektek támogathatók:

 • Eszközbeszerzés (regionális beruházás esetén)
 • Telephelybővítés
 • A projektben részt vevő munkatársak bérköltésségnek nagy része elszámolható
 • Új termék prototípus készítés
 • Informatika – adatelemzés, Big Data, BI, IoT, automatizálás
 • Termékfejlesztés

 A Dyntell tehát segít a prototípusfejlesztés kialakításában, ehhez szakmai és pályázat írói kompetenciával is rendelkezik. Alább részletesebb információt talál a GINOP 2015.2.1.7-15 prototípus pályázat kapcsán.

GINOP 2015-2.1.7. pályázatról röviden

A GINOP 2015-2.1.7. kódszámú prototípus pályázat az új termékek, új technológiák, vagy új szolgáltatások piacra viteléhez szükséges végső formájának, a K+F pályázati kiírás megfogalmazása szerint prototípusának, kialakításához nyújt vissza nem térítendő támogatást. A pályázat jó lehetőség azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a kínálatuk bővítéséhez szükséges termék- vagy szolgáltatásfejlesztési költségeikhez szeretnének támogatást kapni. A pályázat fókuszában a fejlesztési költségek támogatása áll. Így ebben a pályázatban csak a fejlesztési feladatok megvalósításához (ilyet tudunk találni informatikai fejlesztésben/tanácsadásban) és/vagy a fejlesztés keretében létrehozott új termékek és szolgáltatások piacra viteléhez közvetlenül szükséges eszközök beszerzése lehetséges. 20 milliárd forint a teljes keret kutatás fejlesztésre ebben a pályázatban.

A pályázat előnye, hogy kisebb (akár már 30-40 millió forint összegű) fejlesztések is támogathatók, és a pályázaton induló vállalkozások is részt vehetnek!

A pályázat részletei:

 • Kik pályázhatnak: Mikro-, kis- és középvállalatok, az egyéni vállalkozók kivételével. Ki vannak zárva a negatív saját tőkével rendelkező vállalatok, és csak 50 millió forintnál nagyobb támogatási összegre pályázhatnak azok a vállalatok, amelyek esetén a tervezett projekt költsége meghaladja az utolsó lezárt üzleti év árbevételét. Figyelem! A pályázaton a Központi Régióban (Budapest, Pest megye) működő vállalkozások nem vehetnek részt.
 • Elnyerhető támogatási összege: Induló vállalkozás esetén 10 millió és 50 millió forint között. Nem induló vállalkozás esetén 10 millió és 130 millió forint között.
 • Támogatás aránya: Kísérlet fejlesztés esetén 35-45% (eredmények széleskörű terjesztése esetén (50-60%). Csekély összegű támogatás esetén 70%. Eszköz beszerzés esetén 35-70%-ig (megyénként eltérő). Tanácsadási szolgáltatás esetén 50%.
 • Támogatható tevékenységek, elszámolható költségek: Önállóan csak a kísérleti fejlesztés (prototípus kialakítás) költségei támogathatók (bér- és anyagköltség, külső szolgáltatások). Minden más csak akkor támogatható, ha a támogatott fejlesztésben van kísérleti fejlesztés. Így a kísérleti fejlesztéshez kapcsolódóan támogatható az eszközök és az immateriális javak beszerzése. A projekt előkészítési és a projektmenedzsment költsége. Az iparjogvédelmi szolgáltatás. A kiállításon és a vásáron való megjelenés költsége. A nyilvánosság biztosításával kapcsolatos költségek, valamint a projekthez ígénybevett innovációs menedzsment tanácsadási költségek.
 • Megvalósítás és vállalások: A támogatott fejlesztést 24 hónap alatt kell megvalósítani. A pályázónak vállalnia kell a fejlesztés célját képező prototípus létrehozását, valamint a fejlesztés során megvalósított új termékből az elnyert támogatás 30%-át meghaladó árbevétel elérését, a fejlesztés befejezését követő 3 évben.

Példák a pályázat szerint támogatható projektekre:

1. példa: A cég egy új terméket szeretne gyártani. A pályázat támogatja az új termék kifejlesztéséhez szükséges költségeket és arra is lehetőséget ad, hogy az új termék gyártásához szükséges eszközök is beszerzésre kerüljenek, amennyiben a pályázó társaság nem rendelkezik ilyen eszközzel, és az új termék gyártása az új eszköz beszerzése nélkül nem lenne lehetséges.

2. példa: A pályázó meglévő gyártási kapacitásai kihasználását szeretné javítani, amihez új termékek kifejlesztése lenne szükséges. A pályázatban lehetősége van az új termék fejlesztése során felmerült saját költségei (bér- és anyagköltség) mellett a fejlesztésbe bevont külső alvállalkozók költségeinek elszámolására vagy akár a fejlesztéshez használt know-how, licenszek díjának  elszámolására is. 

A teljes pályázati leírás itt érhető el: GINOP 2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Az Ön cégének innovációját informatikai kutatás-fejlesztéssel tudjuk támogatni (Big Data, IoT, mesterséges intelligencia).
Bővebb információt munkatársainktól kaphat

Meglévő K+F ötletét informatikai technológiák segítségével még innovatívabbá tesszük.
Gyakorlati és elméleti szakembereink szívesen segítenek Önnek.

Egyeztessen időpontot egy közös ötletelésre!

*
*
*
*
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
*

Gyártás automatizálása vezeték-konfekcionáló cégnél

(Prediktív analízis (előrejlezés), IoT)

A vállalatnál a késztermék igen sok műveletből álló munkafolyamat segítségével áll elő, többnyire kézi szerelésekkel, amelyek során minden esetben egy vagy több további alapanyag épül hozzá a félkésztermékhez. A gyártás hatékonyságát nagymértékben növelné, ha lehetne tudni, hogy melyik munkahelyen milyen alapanyag fogy ki és a legkisebb időveszteséggel időben feltölteni a készleteket.

Az alapanyagok fogyása azonban külső feltételektől függ és nem lineáris, ezért nehez becsülhető a  kiindulási adatokból. A probléma megoldására az ügyfél intelligens dobozokat fejleszt a Dyntell segítségével, amelyek real-time információt küldenek az adatfeldolgozó rendszernek, amiből az folyamatosan extrapolálja a várható kiürülési időt. Ismerve a tervezett gyártási mennyiséget, a munkahely pozícióját és az alapanyag várható kitárolási idejét (raktáros leterheltségét) a rendszer automatikusan diszponálja a megfelelő mennyiségű alapanyagot a megfelelő helyre, a megfelelő időben.

Marketing támogatása üzleti intelligenciával

(Mesterséges intelligencia, Gépi tanulás)

A cég marketing költségeit optimalizáló projekt célja egy olyan termék fejlesztése volt, amely segítségével kiderül, mely kiadások mekkora bevételt hoznak és milyen intenzitásnál. Az ügyfelünk szerint átalános a piacon, hogy a marketingre sok pénzt költő ügyfelek jól prosperálnak, de nem tudják valós adatokkal igazolni - csak érzésre -, hogy melyik csatorna hoz pénzt, mely csatorna nem, illetve hogy ezek ökoszisztémája hogyan viselkedik.

Megoldásként a Dyntell egy BI (Business Intelligence) rendszert illesztett az általánosan elérhető adatbázisokra, hogy lássák a napi szintű konverziós és lead generáló folyamatokat, valamint vissza tudják követni az ügyfél életútját. Ez a meglévő marketing adatbázisok összekapcsolásával és elemzésével valósult meg, majd pár "minta" kampánnyal a mesterséges intelligencia alapú rendszer megtanulta az ügyfelek viselkedését.

A projekt eredménye egy kifinomult kampány-menedzsment rendszer, ami vezérli a terveket, illetve online vizualizálja az adatokat a vezetők felé.

Sejt-automata elvű titkosítási algoritmus

(Cryptográfia - titkosítás)

Egyre növekvő igény mutatkozik a nagy biztonságú adattovábbításra, ezt támogatja ez a fejlesztés, amely szimmetrikus kulcsú titkosítási rendszert valósít meg. A jelenleg használatban lévő titkosítási rendszerek vagy számelméleti alapúak, (asszimmetrikus rendszerek,) vagy pedig mátrixműveletekkel dolgoznak (szimmetrikus rendszerek). Ez utóbbi esetben az algoritmusok úgynevezett S-boxokat használnak, melyek előre definiált nyilvános mátrixok. Ezen mátrixokról nem lehet tudni, hogy felépítésükből adódóan nincs-e bennük úgynevezett hátsó bejárat, - angolul backdoor, amit a magyar szakirodalom hibásan csapóajtónak fordít, - azaz olyan előre beépített lehetőség, mellyel a titkosítás feltörhető. Továbbá az évek során több módszert is kidolgoztak ezen rendszerek támadására. A fejlesztés legnagyobb előnye ezekkel az eljárásokkal szemben, hogy az általunk kifejlesztett új rendszer automataelméleti alapú, így nem támadható azokkal a módszerekkel, melyeket a hagyományos elven működő rendszerekhez dolgoztak ki, valamint nem használ nyilvános S-boxokat, így garantáltan nincs a rendszerben előre beépített hátsó bejárat, mellyel illetéktelenek hozzáférhetnek a titkosított adatokhoz.

Nem GPS alapú nyomonkövető rendszer

(IoT)

A Dyntell az ügyfelünk által kidolgozott termék prototípushoz olyan nyomonkövető eszközt tervezett és fejlesztett ki, ami nem GPS alapon követi a prototípus mozgását. A GPS alapú nyomonkövetés nagy hátránya az eszközök nagy áramfogyasztása és relatív rövid üzemideje. Az új technológia alkalmazásával az ügyfelünk akár 2 hónapig is tudja követni a kidolgozott prototípust egyetlen akkumulátor töltéssel.

Mini Deep Learning

(Mobil technológia, gépi tanulás. Mesterséges intelligencia)

A Dyntell egyik ügyfelének olyan mesterséges neuronhálózatot megvalósító terméket fejlesztett, ami képes futtatni az ügyfél által kikísérletezett képfeldolgozó eljárásokat. Nagy előnye a rendszernek, hogy a nagy számítási kapacitást Android operációs rendszerrel rendelkező eszközök virtuális klaszterbe kötéssel valósítja meg, így komoly számítási kapacitást biztosít akár egy családi házban is.

Parkinson-kór diagnosztizáló szoftver

(Gépi tanulás, Mesterséges intelligencia)

A megoldás arra épül, hogy a betegség jelentkezésekor akaratlagos mozgások végrehajtása romlik, ami két kézzel történő folyamatos gépelés esetén a billentyűzethasználatban is érvényesül. A gépelés elemzésében ezek a hatások elkülöníthetőek. Létrehoztuk azt az algoritmust, amely képes azonosítani és kiszűrni a tipikusan a betegségnek tulajdonítható jelenségeket.

A Parkinson kórnak a kellő időben való kimutatása nem megoldott, a diagnózisát is csak a tünet együttes alapján állapítják meg. A korai diagnózis megoldási lehetőségeit világszerte nagy erőkkel kutatják, egyelőre gyakorlati eredmény nélkül. A mi megoldásunkkal az esetek jelentős százalékában nagyon korai diagnózist tudunk biztosítani.

Elektromos áramfogyasztás előrejelzése öntanító rendszerrel

(Gépi tanulás, Mesterséges intelligencia)

A feladat egy elektromos áramfogyasztást előrejelző szoftver kifejlesztése volt. A termék célpiacán lévő vállalatok kvótákat foglalnak napi alapon az áramszolgáltatónál, és ha a fogyasztás nem egyezik az előre jelzettel, akkor az eltérés után jókora plusz költségek jelentkeznek.

Az áramfogyasztás előrejelzésére mintaelemző mesterséges intelligencia algoritmusokat alkalmaztunk, amely segítségével a becslési pontosság 95%-ra vagy nagyobbra volt növelhető. Az alkalmazott mesterséges neurális hálózat szoftver képes a fejlődésre, így a hatékonyság folyamatosan javul.

Gyártás automatizálás a webes csatornák segítségével

(Felhő, Mobil technológia)

Létrehoztunk egy webes gyártási felületet, ahol a szakemberek vagy a végfelhasználók felhasználóbarát módon megadhatják a bútor-rendelésüket.

A rendszer a megadott információk alapján meghatározza az árat, majd a rendelést követően az online fizetési felületre irányítjuk a vásárlót.

Sikeres fizetés esetén, a rendszer legenerálja a gyártó gépekhez a szükséges adatokat, elküldi a CNC gépnek, majd az asztalos összeszereli a már kész bútort, amiről a rendszer egy email formájában értesíti a vásárlót.

Van egy innovációs ötlete? Segítünk megvalósítani!

A Dyntell kulcs gondolatai: adatbányászat, adatelemzés, Big Data, BI, beágyazott rendszerek, Internet of Things, mesterséges intelligencia alapú automatizálás.

A legfontosabb, hogy ez egy valódi innováció, használható a prototípus, valódi üzleti eredményt hoz, és nincs szükség szoftver cserére, mivel az új rendszer teljesen nyitott és a régiekhez fog illeszkedni, sőt a meglévő rendszereket is auditálja. Segítségével akár kiderülhetnek a folyamati problémák, hibázások, csalások, adminisztrációs lyukak is, illetve hogy honnan nem, vagy éppen nem megfelelően gyűjtenek adatokat.

Ezen felül arra a kérdésre is választ ad, hogy a tervezett gépbeszerzés vagy telephelyfejlesztés mikor és hogyan fog megtérülni, így jobban alá tudja támasztani az esetleges külföldi tulajdonos (és pályázatot ellenőrző hatóság) számára, hogy miért volt szükség a projektre.

A pályázat teljes megírásában és utó-menedzselésében is segítséget nyújtunk, a piac legjobb pályázatírói segítenek minket.

Amennyiben szeretné kihasználnia lehetőséget és érdeklik a részletek, keressen minket bizalommal.

A Dyntell.com süti (cookie) kezelési szabályzatát frissítettük. Sütiket a nagyobb felhasználói élmény érdekében, személyre szabott reklámok megjelenítéséhez és statisztikai adatok gyűjtése céljából használunk. Az elfogadom gombra kattintva engedélyezi a Dyntell.com-on és a hozzá tartozó aldomaineken a sütik használatát. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a sütiket, itt talál segítséget a beállításokhoz.